Maarif ne güzel olurdu….


Şu okullar olmasaydı.

Bence şu devirde bile güncelliğini koruyan ne güzel söz. Eğitim yuvalarımız eğitim verdiği gibi başlarımızıda çok ağrıtmakta. İlkokulundan üniversitesine kadar kavgaların döğüşlerin bitmediği mekanlar. Öğrencilerimiz fenni , matematiği ,fiziği öğrendikleri gibi ayrıca solculuğu, kominisliği, dinciliği ve sağcılığıda öğreniyorlar. Bir taraftan halaylar çekerken bir taraftan da silahlarını çekiyorlar.

Milyonlarca öğrenci okul yollarına düşüyor. Kitap defter kalem arasında kayboluyor. Giysisi yemesi içmesi derken bir bir curcunadır devam ediyor. Servisleri, özel dersleri ve etkinlikleriyle hiç bitmeyen bir düzen eğitim sistemi. Ailelerin ve devletin ekonomisini en çok yoran sektörlerden biri.

Ne gerek var ne güzel söz söylemiş akil kişi. Okullar olmasa bu iş tamamdı.

Ne hocaya ne servise ne de dersaneye gerek vardı. Kitabıymış defteriymiş ne gerek var.

Ben aslında konuyu şuna getirmeye çalışacağımda bir türlü bağlayamıyorum. Şimdi çocuklarımıza yıllar boyu ödevler verilir öğretmenlerimiz tarafından. Çocukların bilgi dağarcığı gelişsin diye. Evvel zamanlarda bizler kütüphanelere koşardık. Yetiştirelim ödevi diye kütüphane memurlarına yalvarırdık. Orada ayrı nota geçerdik evde ayrı. Bir denizaltı ödevi hazırlarken inanın denizaltını bende yapabilirim diye fikir bile geçmişti aklımdan. Yani yaza yaza uzmanı olmuştum.

Şimdi artık çocuklar kütüphanelere gitmiyorlar. Onlarda bilgisayar sayesinde kolaycı oldular. Abi şu ödevi internetten bulup yazdırsana. İnanın internetten alınan çıktıyı aynen hocalarına veriyorlar. Yani ödev yapılmış oluyor. Öğretmende bu kolayı biliyor ve yinede kabul ediyor. Pek çok veli özellikle bu sebepten evlerine bilgisayar almak zorunda kaldı. Bu iş böyle oluyor artık bu okulları kaldıralım bari. Okul internet olsun hocasıda orası.

Ne gerek var bu curcunaya. Mini mini bebeleri sabahın köründe okula göndermeye. Uyusunlar evlerinde. Açsınlar computer’lerini yapsınlar derslerini. Sistem ders versin ödev versin. Sınavlarını yapsın.

Acayip karlı olur. Hem devlet için hem aileler için….

Okullar olmadığı için sorunlar yumağıda kaybolur..

Yorum bırakın